måndag 31 mars 2014

Äntligen måndag!!!

Vilken idiotisk rubrik! Men precis så känns det idag. Den här helgen vill jag helst glömma!!!

Jag har skitont i foten! Ibland är jag gråtfärdig. Har man dessutom Fibro har man en kropp som inte gillar några påfrestningar och nu protesterar den vilt. Höger ben och höft är inte alls förtjusta i att belastas mer än vanligt, armarna och axlarna HATAR kryckorna och ryggen har också en del att säga om den här situationen. Jag är i alla fall en lydig patient och stödjer på min onda fot, så mycket det funkar. Igår provade jag mig på en promenad. Ner för trapporna och ut runt huset... Sen in på en solig bänk mellan husen och där satt jag en lång stund. Sen upp för trapporna igen... Kändes som om jag gått en lång promenad...


Nu är det måndag. Redan i fredags hade jag behövt dammsuga och städa toa... Sonen har hjälpt till hur mycket som helst hela helgen. Han har sprungit med pappersnäsdukar, nässpray, tekoppar och annat. Han har dessutom handlat, diskat och hjälpt till med tvätten. Har inte haft hjärta att be honom om dammsugning och toastädning också. Fast det känns inte helt kul att Kärleken, som kommer ikväll, ska se mitt hem så här. Eller så är det lika bra att han ser att det är så här det kan bli ibland? Och faktiskt är ju inte detta Fibrons fel (för en gångs skull!!) utan så här hade det ju blivit även om jag varit frisk. Är man "enfotad" så är man!

Shit, vilket trist och gnälligt inlägg! Ber om ursäkt, men jag behöver verkligen få kräka av mig lite just nu. Mår så skit! Dessutom fick jag min mens igår och då mår man ju inte bättre. Förkylningen är i alla fall bättre igen. Skönt!

Ha en fin måndag mina vänner och njut av vårsolen!!!


4 kommentarer:

  1. Inte kan du hjälpa att du inte städat - jösses med den foten så det är nog som du säger - sanningen är bra att få se också även om man vill visa upp sin allra bästa sida. Funderar ibland på att själv träffa någon men tänker då - näe inte med min fibro och extrema trötthet - hur ska jag orka! Så jag avundas dig - kärlek kan vara lika gott som alla piller ihop. Må gott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår hur du tänker! Har ju känt liknande mellan varven. Men ändå - som du skriver kan kärlek vara väl så bra som alla piller. Visst tar det på krafterna, men det ger ju så mycket. Mitt råd är att inte vara rädd att släppa in kärleken i livet!
      Kram på dig!

      Radera
  2. Be inte om ursäkt för att du "gnäller", det har man rätt att göra ibland. Jag tror det är lika viktigt att erkänna att man mår skit som det är viktigt att kämpa med att ändå vara positiv. Så länge man inte förblir bitter och konstant gnällig så är det helt okej att kräka av sig någon gång då och då. Tycker jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :-) Det var skönt att läsa och jag håller absolut med dig!!

      Radera